ilustracion-roca-color

Roca del Crit 2016

Artículo publicado en Regió 7 el 14 de septiembre de 2018.

David Seijas és actualment un dels sommeliers més reconeguts en el sector a Espanya. Va ser el sommelier del restau- rant El Bulli fins al seu tancament, el 2011, i va treballar també al Bulli Foundation fins al 2015. Va aconseguir el títol del Nas d’Or el 2006, i el 2010 li van atorgar el Premi Nacional de Gastronomia (premi al mi- llor sommelier). Actualment està treballant en el projecte Gallina de Piel. És en la pro- ducció de dos vins propis que transmeten la seva ideologia: els vins són per gaudir i la simplicitat fa grans coses. Un dels seus vins és Roca del Crit, produït per la DO Empordà, i Mas Marès és on hi ha les vinyes inspiradores i on s’elabora aquest vi.

El nom del vi té referència a la seva experiència com a som- melier al Bulli, on requeria una concentració i una tensió constant en un restaurant que va ser cinc anys el millor del món. Per controlar el seu estrès, anava fins a una cala on hi havia una roca que sortia i feia un gran crit per sentirse alliberat.

L’etiqueta del vi explica moltes coses: el sòl de la vinya de granit i les seves varietats, la garnatxa i la carinyena amb 12 mesos de barrica. El seu tast recorda les cireres, la regalèssia, les violetes i el cafè. En boca és rodó, fet per agradar al gran públic, dels que fan quedar bé allà on els portis.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment